Les funcionàries de l’Estat tindran permís retribuït des de la setmana 37 d'embaràs

La mesura s’aplicarà a partir del 2016 i s’uneix a la pujada salarial de l’1% en el sector públic i a la recuperació de la paga extra de Nadal del 2012


Les treballadores públiques de l’Estat que estiguin embarassades podran gaudir d’un permís retribuït des de la setmana 37 de gestació i fins el dia del part, a partir de l’any vinent. 
 

La mesura va ser anunciada dimecres pel secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, i beneficiarà a les funcionàries en l’últim període del seu embaràs, “que sol ser el més complicat”, va dir Beteta en la seva compareixença davant el Congrés per explicar les línies del seu Departament en els Pressupostos Generals del 2016 (PGE). 
 
Actualment, les embarassades que volen deixar de treballar abans del part han de gastar dies de baixa maternal o que el metge accedeixi a fer una baixa per malaltia comuna, excepte en el cas que es tracti d'un embaràs de risc o que el lloc de treball suposi un perill.
 
De moment, la mesura només afectarà les funcionàries estatals, però si s'acaba tramitant com a llei bàsica també beneficiaria el personal de les administracions autonòmiques i locals.
 
Retorn del tercer dia d’assumptes propis i pujada salarial de l’1%
 
El secretari d’Estat va recordar que el govern implantarà en la funció pública altres mesures, com el retorn del tercer dia d’assumptes propis –eliminat el 2012-, i fins els tres ‘canosos’ que es concedeixen els funcionaris segons la seva antiguitat. 
 
A més, Hisenda ja ha anunciat l’acord al qual s’ha arribat amb els sindicat “per acabar amb la congelació salarial” -que ha afectat els empleats públics durant els darrers cinc anys- amb una pujada de les seves retribucions de l’1% i la recuperació del 50% de la paga extraordinària de Nadal de 2012. No tots els funcionaris, però, es beneficiaran d’aquesta darrera iniciativa ja que es tracta d’una mesura “potestativa”, és a dir, les comunitats autònomes i els ajuntaments podran aplicar-la o no “en funció dels seus plans d’ajustament i d’acord procedeixi en la negociació amb les seves centrals sindicals”.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

pel comite gggg
1.

pel comitegfhfh

  • 0
  • 0

Comenta aquest article